Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени тиквички»Пържени тиквички по средиземноморски

Пържени тиквички по средиземноморски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пържени тиквички по средиземноморски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Ако виждаш вкусни тиквички, накъдето и да се обърнеш, значи е лято и си попаднал в сезона на тиквичките"

Необходими Продукти

  • тиквички - 400 г
  • олио - за пържене
  • магданоз - за поръсване
  • за соса
  • маслини - 30 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домат - 1 бр. обелен и нарязан на кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1/2 с.л
  • вода - 150 мл.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1.5 см. Изпържете в загрято олио до златисто. Извадете и отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Нарежете маслините на кръгчета, а лука и чесъна на дребно. Обелете и нарежете домата на ситни кубчета. Загрейте олиото и запържете лука за около 2 мин.

Добавете маслините и чесъна. Пържете, като разбърквате около 2 мин. и добавете доматите. Гответе още около минута и добавете оцета, захарта и около 150 мл. вода.

Гответе соса около 15 мин. или докато се поизпари водата. Отстранете и овкусете със сол на вкус.

Подредете пържените тиквички в чиния и посипете със соса. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Рецептата е адаптирана от bonapeti

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: