Веган кюфтета от нахут

16/07/2019
"Предизвикателството да приготвиш перфектните веган кюфтета е прието и изпълнено с финес и лекота "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо746
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Консерва нахут се отцежда от течността. Картофът се обелва, нарязва на малки парчета и се вари докато омекне. В каната на блендер или чопър се сипва отцеден нахути картофа.

Добавя се нарязан магданоз, кимион, сол на вкус и се блендира за минута-две, докато се получи като каша. Отваря се капакът и прибавяме пълнозърнесто брашно, разбърква се с лъжица.

Ако има нужда се добавя още една лъжица брашно. Оформят се малки кюфтенца и поръсваме или овалваме в галета. В тефлонов тиган се загрява олио и пържим от двете страни до златисто.

Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. Много са вкусни с пресни зеленчуци, крем супа или доматен сос.

Вкусно и здравословно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар