Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Бърза мързелива питка

Бърза мързелива питка

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Бърза мързелива питка7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма точене, няма месене - вижте как да приготвите много вкусна питка почти без усилия"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 30 мл
  • кисело мляко - 250 г
  • сирене - 120 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • масло - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса;

Форма с ринг 22 см покрита с хартия за печене.

Яйцата се чукват в голяма купа, разбиват се с миксер. Прибавя се киселото мляко, олиото и солта и отново се разбива до еднородна смес.

Към брашното се прибавя бакпулверът, разбърква се и постепенно се добавя към сместа.

Натрошава се сиренето и се прибавя, разбърква се с шпатула, за да се разпредели правилно.

Получава се гъста лепкава смес, повече брашно не се добавя.

Застила се дъното с хартия за печене на кръгла форма с ринг 22 см.

Изсипва се сместа и се залива с разтопеното масло.

Пече се на 180 градуса за 23-24 мин. Не се препича, нека да остане златиста отгоре, това говори, че е готова мързеливата питка.

Изважда се от формата, охлажда се за кратко и се разчупва.

Източник: cookathouse.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: