Баклава с орехи и канела

17/07/2019
"Защото детайлите винаги са от значение, добавихме към любимата баклава и малко канела - резултатът е зашеметяващ "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 778
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се първо сиропът от вода, захар, ванилия за 5 минути и оставяме да се охлади. Смесват се смлени орехи, галета и канела.

Взема се една кора и с четка се намазва с олио само половината кора. Прегъва се на две през средата и намазваме отгоре с още мазнина.

Поръсва се с ореховата плънка и с тънка точилка се навива на руло. Двата края се събират в средата и изваждаме рулото.

Нареждат се в тава така оформените баклавички, една до друга. Отгоре се намазва с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25 минути.

Изважда се и заливаме с охладения захарен сироп. Оставя се на хладно за 12 часа да попие.

После се нарязва на парчета и сервираме. Чудесна и за празник и за делник!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар