Начин на приготвяне
Тиквичката се измива и половината се нарязва на малки кубчета, а другата част се рендосва на едро.
Поръсваме с малко сол и оставяме за 10 минути. В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се настърган кашкавал, нарязан на ситно копър, домат на кубчета, само месеста част, скилидки чесън, сол на вкус и черен пипер.
Прибавя се и отцедена тиквичка и смяното ленено семе. Разбърква се на каша, за да се смесят продуктите и сипваме в тава 22-24 см върху хартия, леко намазана с олио.
Отгоре се гарнира с ленти зелена чушка, парчета луканка и тънки ленти лук.
Печем пицата в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути с вентилатор да стегне.
Изважда се и поръсваме с останалия кашкавал. Запича се за 10 минути, докато се разтопи кашкавалът.
Изваждаме да се охлади, гарнира се с чери домати и сервираме.
Коментари