Хрупкави печени зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
19/07/2019
"Не е достатъчно да са само печени, трябва и да са хрупкави, а тези са направо страхотни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 565
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият патладжан нарежете на колелца и сложете в купа със солена вода. Оставете така за около 20 минути, да излезе черната вода, след което измийте и хубаво отцедете.

Нарежете картофите и доматите на колелца, а чушката и лука на тънки ивици. В тавичка сипете от олиото и картофите, поръсете със зеленчуковата подправка и хубаво разбъркайте.

Трябва хубаво да се омазнят и да полепнат с подправката. Започнете да редите от всички зеленчуци, както се вижда от снимката.

Сипете бирата и останалото олио, ако обичате пикантни ястия, поръсете с черен или бял пипер. Сложете яденето да се пече на 180-200 градуса.

Когато започне да се запича, извадете и поръсете от панировката, запечете до пълна готовност.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар