Хрупкави печени зеленчуци

Хрупкави печени зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не е достатъчно да са само печени, трябва и да са хрупкави, а тези са направо страхотни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. (средно голям или 2 малки)
  • картофи - 2 бр. (средни)
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 бр. (по желание)
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • бира - 1 к.ч.
  • олио - 8 с.л.
  • панировка с корнфлейкс - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият патладжан нарежете на колелца и сложете в купа със солена вода. Оставете така за около 20 минути, да излезе черната вода, след което измийте и хубаво отцедете.

Нарежете картофите и доматите на колелца, а чушката и лука на тънки ивици. В тавичка сипете от олиото и картофите, поръсете със зеленчуковата подправка и хубаво разбъркайте.

Трябва хубаво да се омазнят и да полепнат с подправката. Започнете да редите от всички зеленчуци, както се вижда от снимката.

Сипете бирата и останалото олио, ако обичате пикантни ястия, поръсете с черен или бял пипер. Сложете яденето да се пече на 180-200 градуса.

Когато започне да се запича, извадете и поръсете от панировката, запечете до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: