Виенски шницел

Виктор
Виктор
Новак
01/06/2013
"Класически и изискан вкус, крехко, сочно и точно !"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 202
  • Преглеждания за месеца868
  • Преглеждания за седмицата130
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете телешкото бонфиле на 4 част - по 150 г всяка. Всяко филе начукайте между листи алуминиево фолио до дебелина 4-6 мм. По периферията на филетата направете прорези с помощта на остър нож.

Овалвайте филетата първо в брашно, изтръсквайте от излишното, след това в разбитите яйца и накрая - в галетата.

Загрейте около 2 см. олио в тиган и изпържете шницелите от двете страни. От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.

Отцеждайте готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага със свежи зеленчуци по избор.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар