Начин на приготвяне
Тази рецепта за домашна приготвена гъбена манджа с ориз е лесна и много бързо се приготвя.
В тенджера слагаме 5 в.ч. вода и сол и слагаме да заври, след като заври пускаме пакет ориз вътре (пакетите се слагат цели с найлона, те са с дупки и попиват водата).
Докато се вари оризът, ние режем гъбите на парчета и лука на полумесеци.
Взимаме дълбок тиган и слагаме малко олио вътре, добавяме лука, царевицата и гъбите и ги задушаваме, а к.
Като се задушават, вземаме малка купа, слагаме царевично нишесте, брашно, доматено пюре и вода разбъркваме малко и добавяме към задушените зеленчуци и прибавяме малко вода.
След като се сгъсти манджата, се слагат подправките и се готви още малко.
Изваждаме готовия ориз, отваряме пакета и сервираме в чинии. отгоре сипваме с черпак от гъбената манджа и сервираме топло.