Моята сполучлива Бамя яхния

23/07/2019
"Само за майстори - за да приготвите сполучлива бамя яхния, ви трябва на първо място тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 840
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита 500 г бамя сложих за 4-5 минути във вряща подсолена вода. Извадих и отцедих.

Задуших в олио и малко вода 1 глава нарязан лук. Като омекна, добавих 1 настърган морков и 3-4 скилидки ситно нарязан чесън.

Като остана на мазнина, добавих 3 настъргани домата, 1 с.л. лютеница (нямах доматено пюре) и 1 ч.л червен пипер.

Като поизвря, сложих бамята и сипах вода малко над нея. Варих под капак около 20 минути на 5 от 9 степени на котлона.

Овкусих яхнията със сол, магданоз и сока от 1 лимон.

В малко студена вода размих 1 с.л. брашно, налях, леко разбърках и след 5 минути е готово!

На тези, които обичат бамя, много ще им хареса тази бамя яхния! Наздраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар