Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Сирене по Шопски»Сирене по шопски с люти чушки и масълце

Сирене по шопски с люти чушки и масълце

Сирене по шопски с люти чушки и масълце
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Няма ли в сиренето по шопски една люта чушчица, хич не ни го хвалете"

Необходими Продукти

  • сирене - 150 г саламурено
  • розови домати - 1 бр. голям
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 2 бр
  • люти чушки - 2 бр. зелени
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювече поставяме половината от маслото и намазваме с него дъното и стените. Добре е сиренето да е твърдо и да е отрязано на плочка.

Поставяме го в гювечето. Нарязваме домата на филии, дебели около 1 см, и поставяме 2 филии върху сиренето.

Отгоре чукваме яйцата, върху тях разпределяме останалото масло, поставяме цели лютите чушки и поръсваме с червен пипер и сол.

Затваряме гювечето с капака и поставяме във фурната да се пече за 20 минути на 200 градуса.

След това махаме капака и запичаме за още 5-6 минути до зачервяване.

Сервираме сиренето по шопски веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Zdraveite, az polzvam na VELIKOVI-1 i mi se poly4avam s nego 4ydesno,bez zabelejka. Prepora4vam
26.04.2022 23:41
Кристиан Александров
Кристиан Александров
Аз обикновено използвам Елена или Саяна. В малките магазинчета, където предлагат млечни продукти от малки ферми от определен регион, също се предлагат качествени сирена.
24.07.2019 09:48
1
Кристиан Александров
Кристиан Александров
Трябва да е по-твърдо и стегнато, но и да не е трошливо.
24.07.2019 09:37
1
Покажи всички подкоментари
Н.Акифова
Н.Акифова
Какво сирене използвате. Аз когато приготвям, моето сирене постоянно става на каша. А пък съм яла в други места сиренето си седи цяло парче.
24.07.2019 09:26