Манджа с ориз и моркови

Манджа с ориз и моркови
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • чушки - 1 бр. Сиврия
  • олио - 1/2 к.ч.
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и белим морковите. Нарязваме ги на тънки кръгчета.

Лука белим и нарязваме на ситно. Почистваме чушката от семената и я нарязваме на парченца.

Ориза измиваме с няколко води.

В тенджерка слагаме нарязаните моркови и лук. Наливаме олио (1/2 к.ч.) и топла вода (1 к.ч.), задушаваме и като започне да намалява течността, прибавяме чушката.

Продължаваме готвенето, докато зеленчуците останат на мазнина. Тогава слагаме измития ориз, ръсваме черен пипер, кимион и сол на вкус, разбъркваме и наливаме топла вода (800 мл приблизително).

Като заври манджата, прибавяме нарязан ситно пресен магданоз.

Варим постния ориз до готовност на ориза и зеленчуците. По преценка и при необходимост по време на варене може да долеем още олио и вода.

Сервираме манджата с още наситнен пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: