Начин на приготвяне
Капуска е изветна манджа в Турция, която се приготвя както на фурна, така и в тенджера. Разликата от нашата рецепта за зеле на фурна е, че има доматен концентрат и не е добавена лимонена киселина.
Измиваме зелето добре, обелваме външните листа и ги изхвърляме. Режем зелето на четири и започваме да накълцваме парчетата на дребно, след което режем една глава лук и слагаме с пет лъжици олио в една голяма тенджера.
Започваме да задушаваме, като се задуши лукът добавяме зелето и чакаме и то да се задуши за 10 минути, бъркаме от време на време, за да не изгори.
После добавяме нарязан на малки парчета зелен пипер, доматения концентрат, черния пипер, солта, брашното и червения пипер, разбъркваме и добавяме половин чаша вода.
След което сипваме зелето в подходвща тава и печем на 160 градуса за два часа, след като мине един час изваждате тавата, разбърквате, за да не изгори отгоре, и пак поставяте във фурната да се пече.
Коментари