Сочен сладкиш с много ябълки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227166
26/07/2019
"Вкусен сладкиш с много ябълки се прави - това е истината "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 354
  • Преглеждания за месеца8160
  • Преглеждания за седмицата153
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете от сърцевината ябълките. Нарежете ги с помощта на ренде на тънки кръгчета или резени. Както ви е по-лесно.

Сложете ябълките в купа, полейте ги със сока на половин лимон, поръсете с щипка канела и 1-2 с.л. кафява захар. Объркайте добре.

С миксер разбийте яйцата с 50 г кафява захар, докато станат на пяна. На тънка струйка излейте прясното мляко и разтопеното и леко охладено краве масло.

На порции прибавете брашното.

Излейте сместа при ябълките и хомогенизирайте добре всичко.

Застелете форма (20 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете в нея ябълките и течноста. Ако желаете, може да ги подредите по редове.

Поразтръскайте леко формата. Изпечете ябълковия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар или около 30-35 мин.

Извадете готовия сочен сладкиш с много ябълки от фурната, освободете от ринга и прехвърлете на решетка, за да се охлади.

Поръсете сладкиша с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар