Плетено бутер руло с кайма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227167
27/07/2019
"Когато правиш нещо с много любов - винаги си личи и всички искат да го опитат "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо908
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата142
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, добавете едно яйце, настърганата глава лук, изцедената от водата и разтрошена филия хляб, овкусете с щика риган, магданоз и черен пипер. Омесете каймата добре и оставете в хладилник за 30 мин, докато съставките се обикнат!

В подсолена вряща вода бланширайте спанака за 3 мин. Извадете го в гевгир, изцедете добре от водата и охладете.

Дойде време да изплетем дрешката за рулото. Разгънете двата диска бутертесто. Поставете единия върху парче хартия за печене. Нарежете ги на ленти с ширина 2 см.

От едното руло вдигнете почти догоре всяка четна лента. Вземете лента от другия диск и я сложете хоризонтално. Спуснете вдигнатите ленти и вдигнете нечетните, поставете отново нова лента хоризонтално и спуснете вдигнатите. Така направете, докато изплетете диска.

Ще сложа постъпкови снимки, на които се вижда добре плетенето.

Вдигнете внимателно оплетеното одеалце с хартията и му намерете място в хладилника за 30-40 мин. Това е задължително, в противен случай няма да успеете да покриете рулото!

Охладената кайма разточете на лист хартия за печене. Покрийте я с бланширания спанак. Наредете върху него ленти прошуто и поръсете с малки кубчета скаморца. С помощта на хартията завийте на стегнато руло.

Покрийте внимателно с изплетеното бутертесто. Подгънете отдолу и в двата края добре. Поставете рулото върху хартия за печене в голяма тава.

Разбийте един жълтък с 1 с.л. прясно мляко и намажете с четка бутер тестото. Ако спазвате указанията ми за печене, няма да ви е трудно да изпечете добре рулото.

Загрейте статична фурна на 200°C. Поставете тавата и първите 20 мин печете като наблюдавате внимателно какво става във фурната. Щом видите, че отгоре започва да се изпича, покрийте с алуминиево фолио, намалете фурната на 180°C и продължете печенето още 20 мин.

След като изтекат, намалете фурната на 160°C и продължете с печенето още 30 мин. Изминат ли и тези 30 мин, махнете фолиото, увеличете фурната на 180°C и довършете това историческо печена за още 15-20 мин!

Изпеченото рулото с кайма прехвърлете в подходяща чиния, нарежете на дебели резени и поднесете с гарнитура от печени картофи!

Това плетено бутер руло с кайма е трудно за направа, но си заслужава аплодисментите, които ще получите!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар