Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Печено руло от свинско месо

Печено руло от свинско месо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Печено руло от свинско месо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"На тънко рулото нарежете, вино сипете и нас ни поканете"

Необходими Продукти

  • свинска рибица - 1 кг
  • сини сливи - 10 - 12 г сухи без костилките
  • анасоново семе - 1 с.л.
  • орехи - шепа
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете парчето рибица на две половини по дължина, без да ги разделяте. Овкусете със сол и черен пипер.

В хаванче счукайте шепа орехови ядки с 1 с.л. анасоново семе. Поръсете едната половина по дължина.

Наредете сините сливи без костилките в редичка. Поръсете с останалата орехова смес.

Съберете двете половини на месото и овържете стегнато с кухненски канап.

Намажете месото обилно със зехтин и поръсете с червен пипер.

Загрейте фурната на 180°C. Сложете месото в тавичка с чашка вода и чашка зехтин. Пъхнете тавата в загрятата фурна.

Наблюдавайте го и когато смени цвета си, полейте със 100 мл бяло вино.

Печете рулото около час, като от време на време отваряте фурната, за да полеете месото с образувалия се сос.

Забележка: За добро изпичане на месо, каквото и да е, печете толкова време, колкото тежи! Например: 1 килограм месо -1 час печене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: