Паеля със заешко и ориз

31/07/2019
"Паеля се готви с много любов, иначе и изпитаните рецепти като тази помагат "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пиле - 1/2 бр.
  • заек - 1/2 бр.
  • свински ребра - 100 г
  • червена чушка - 1 бр.
  • ориз - 1 кг
  • сол
  • шафран
  • замразени зеленчуци - микс от зелен фасул, боб..)
  • домат - 1 бр.
  • чесън - 1скилидка
  • за топчетата
  • кайма - 250 г смес
  • сол
  • черен пипер
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • канела - щипка
  • розмарин - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте домата и го разрежете през половината. Настържете го на рендето. Изчистете чесъна и го пресовайте с преса за чесън при домата.

Измийте и нарежете чушката на ленти.

В тавата за паеля сложете зехтин и запържете чушката до златисто. Извадете и заделете. Сложете всичкото месо, което предварително сте измили и нарязали на малки парчета.

Запържете до златисто. Много е важно заешкото да е добре изпържено, то прави паеята толкова вкусна.

От каймата оформете малки топчета. Издърпайте месото по края ма тавата и сложете топчетата кайма в средата. Запържете и тях до златисто.

Добавете пакета със зеленчуци. Също запържете добре.

Добавете домата с чесъна. След няколко минути налейте вода и варете на тих огън до готовност. Ако е необходимо, долейте.

Щом месото е напълно сварено, налейте вода догоре на тавата (без един пръст) и сложете ориза и шафрана.

Подредете чушките и намалете на тих, слаб котлон. Трябва бавно да се готви, защото може да загори. Тук вече е забранено бъркането с лъжица.

Паеята трябва сама да поеме водата напълно.

Готовата паеля със заешко изключете, сложете клонки пресен розмарин и покрийте с капак да се задуши.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар