Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Яйчено руло с майонеза и гъби

Яйчено руло с майонеза и гъби

Яйчено руло с майонеза и гъби
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • крема сирене - 3 с.л.
  • масло - 1 ч.л. разтопено
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • майонеза - 2 с.л.
  • цедено мляко - 4 с.л.
  • гъби - 1 малко бурканче стерилизирани
  • За украса
  • крема сирене - 3 с.л.
  • маслини - 3 - 4 бр. черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с миксер. Добавяме крема сиренето и солта.

Разбиваме отново и изсипваме в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене.

Печем яйченото руло 20 минути на 200 градуса.

Оставяме яйчения блат да се охлади.

За плънката смесваме цеденото мляко, майонезата и стерилизираните гъби, нарязани на дребно.

С тази плънка намазваме яйчения блат и го навиваме на руло.

Поставяме яйчено руло с майонеза и гъби в чиния.

Отгоре украсяваме с крема сирене и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: