Спаначена супа на Баба

Спаначена супа на Баба
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Спаначената супа на Баба лекува всичко - от грип до разбито сърце"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 70 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 с.л. на кубчета
  • брашно - 1 с.л.
  • застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанак се измива и нарязва на ситно. Загрява се олио в тенджера и се запържва настърганият на ситно ренде морков, след това и нарязания на ситно лук. След 2 минути се прибавят доматите.

Когато омекнат, се сипва и брашното, разбърква се добре. Наливаме вода около 1.5 литра и добавяме нарязан спанак и измит ориз.

Супата се готви на умерен огън, докато оризът омекне. Приготвя се застройка, като в купа се разбива яйцето с киселото мляко.

В него може да прибавите и лъжичка оцет. На тънка струя се сипва застройката в спаначената супа. Разбърква се и оставяме без капак да не стане на парцали. Може да се сервира с нарязан ситно магданоз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: