Ароматен гювеч с много зеленчуци и свинско

03/08/2019
"Дом, който се изпълва от аромата на вкусен гювеч с много зеленчуци, е дом на щастието "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 330
  • Преглеждания за месеца3972
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запечатайте на силен огън предварително нарязаната на хапки свинска плешка.

В същата мазнина може да запържите и ситно нарязания лук и чушките.

Патладжаните се нарязват на кубчета, посоляват се, оставят се да се отцедят от горчивата вода и леко се запържват.

Всички продукти се смесват в гювеч. Овкусяват се подправките и се заливат с разтворения във вода бульон.

Гювечът със свинско и зеленчуци се пече около 1 час на 200 градуса, като по желание, малко преди края на печенето, може да отстраните капака, за да се запече ароматният гювеч с много зеленчуци и свинско.

Източник: Магдалена Гюзлева от Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар