Домашен детски сладолед

03/08/2019
"Повтаряйте след мен - този сладолед е за децата и няма повече да ям от него "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо989
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сложете млякото и сметаната със захарта, щипка сол и ванилията на котлона при слаб огън. От шушулките ванилия трябва предварително да сте извадили семенцата и да сложите в млякото както тях, така и празните шушулки.

2. Разбийте добре жълтъците и ги сипете на тънка струйка. Огънят - слаб, за да не се сварят и станат на парцали. Просто трябва да се загреят леко.

Бъркайте 8 минути поддържайки 80-90 градуса.

3. Извадете шушулките ванилия и оставете сместа да изстине напълно. След това сипете в подходящ за замразяване съд като дебелината на сладоледа не трябва да надвишава 4 см. Може да напълните и подходящи формички със клечка за още по-голяма радост на децата.

4. Сложете във фризер за минумум 10 часа, след това може да извадите готовият детски сладолед, да го нарежете на парчета, в случай че е много твърд, и да смелите в блендер, за да е още по- кремообразен и пухкав. Това само ако не е на клечка, разбира се.

И без да преминавате към тази стъпка, сладоледът е много нежен и кремообразен и почти няма образувани кристалчета, така че може да се консумира в това състояние.

5. Поднесете на малки и големи, като поръсите с разноцветни захарни формички или каквато декорация прецените. Отива му всичко - от шоколад, до плодове!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар