Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе по тракийски

Пиле фрикасе по тракийски

danieldaniel
Новак
11697
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако не сте решили още какво ще хапвате днес, ние имаме прекрасно предложение за вас разкошно пиле фрикасе с яйца и гъби!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бульон - 800 - 1000 мл пилешки
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • гъби - 300 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 50 - 80 г
  • яйца - 2 жълтъка
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето и го нарежете на малки парченца, като запазите бульона.

В отделен съд запържете гъбите. Брашното запържете в маслото и постепенно разредете с горещия бульон при непрекъснато бъркане.

Разбърква се енергично с дървена лъжица или тел, докато се получи гладка смес.

Отделно разбийте жълтъците с киселото мляко. Бъркайки ги смесете с кашата, пилето и гъбите и оставете да се вари 15 минути.

Преди да свалите фрикасето от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън.

Поръсете пилето фрикасе по тракийски с черен пипер, сол и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
527
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

The Red Witch
The Red Witch
Страхотно е. И с добавка настъргана, лимонена кора - вкусът е превъзходен
15.01.2015 14:35
2
Елена Христова
Елена Христова
Аз слагам и половин лимон и вкуса му се подобрява
20.11.2013 13:57
7
К.Г.
К.Г.
Много вкусно е и без гъби
20.11.2013 13:47
6
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Една кафяна чашка е 70 гр., а една супена лъжица е 10 гр.
18.11.2013 23:01
6
3
1
Покажи всички подкоментари
valia filipova
valia filipova
колко лъжици брашно са 50-80 грама
18.11.2013 18:48
9
ari3
ari3
и аз го правя ,но без гъби... може да пробвам и с гъби.....и става много лесно и вкусно....може да пробвам и с гъби
14.11.2013 22:58
4
1
мони ралчева
мони ралчева
чудо!
04.11.2013 17:59
1
Евгения
Евгения
Много вкусно изглежда! :)
13.10.2013 21:37
Ваня Вълчева
Ваня Вълчева
по.вече от вкусно
23.08.2013 04:05
2