Начин на приготвяне
Сварете пилето и го нарежете на малки парченца, като запазите бульона.
В отделен съд запържете гъбите. Брашното запържете в маслото и постепенно разредете с горещия бульон при непрекъснато бъркане.
Разбърква се енергично с дървена лъжица или тел, докато се получи гладка смес.
Отделно разбийте жълтъците с киселото мляко. Бъркайки ги смесете с кашата, пилето и гъбите и оставете да се вари 15 минути.
Преди да свалите фрикасето от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън.
Поръсете пилето фрикасе по тракийски с черен пипер, сол и магданоз.
Ако рецептата ти харесва опитай и другите ни класики от категорията, като това пиле фрикасе или фрикасето с пилешко и гъбки.
Коментари