Начин на приготвяне
Двете яйца се разделят, ползват се само белтъците, жълтъците ги включвам в друга рецепта, те не могат да се замразяват за разлика от белтъците.
Разбиват се с миксер на ниска скорост, докато се разпенят, и на порции се прибавя захарта. Разбиването продължава на максимална скорост, докато захарта напълно се е разтопила.
По време на разбиването се прибавя и кремотартарът, неговата функция е да може да задържи плътни и разбитите белтъци.
Ползва се голям пош със звездовиден накрайник. С дълго дървено шишче се намазва отвътре пошът само като линия със съответен цвят от двете срещуположни страни.
Напълва се с белтъчната смес. На места, ако се е образувал въздух, той се прогонва чрез натискане на поша и отгоре се завърта здраво, за да не изтече сместа. Оставя се настрана.
Голяма тава за печене се покрива с хартия за печене. За да не се движи от четирите страни, под хартията се намазва малко от сместа , да се залепи.
На разстояние се поставят ядки по избор. Ползвах лешници и ядки орехи.
Отгоре върху тях се пошира от сместа, завърта се цветна целувка.
Фурната се загрява до 220 градуса. Тавата с целувките се поставя във фурната и веднага се изключва температурата. Фурната не се отваря повече.
Оставят се вътре до сутринта, това са около 10-12 часа.
На сутринта ще имаме прекрасно изпечени сухи цветни целувки с изненада по средата - добре изпечена ядка.