Черни миди с чесън и бира

04/08/2019
"Най-вкусният и класически начин за приготвяне на миди - с бира и чесън"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 735
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • миди - 1 кг черни, пресни с черупките
  • бира - 300 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • растително масло - 20 мл
  • краве масло - 40 г
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите и отстраняваме мустачките.

В дълбока тенджера на умерен огън задушаваме накълцания чесън в сгорещената мазнина за 2-3 минути.

Сипваме мидите и бирата и варим под капак 7-8 минути, докато се отворят.

Подправяме мидите с чесън и бира със сол и черен пипер и поръсваме с накълцан магданоз.

Сервираме веднага.

Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра
35.00 лв.
27.60 лв.
Виж ››

Специална тенджера за миди, която ще ви помогне да завършите прекрасния летен ден с тези вкусотии на трапезата. Съберете близки и приятели, защото тенджерата позволява приготвяне на по-голямо количество миди.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар