Боженски гювечета

04/08/2019
"Откъде идва името ли - защото само като усетите аромата ще си кажете - О, Боже - това непременно трябва да се опита "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 547
  • Преглеждания за месеца1546
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците, чушката без семена се нарязва на кубчета, домати, обелени, режим на парчета, сиренето - на правоъгълници, колбаса на кръгчета при мен е кренвирш, а луканката на ленти.

Две гювечета се намазват с масло дъното и стените. Сипва се 1 ч.л. олио и нареждаме по 2-3 с л нарязани домати. Доматите предварително са овкусени с малко сол черен пипер, босилек и магданоз.

Следват кубчета от зелена чушка, парчета сирене , колбас кренвирш и луканка. Отново сипваме домати и чушката заедно с парченца от лютата, ако обичате или може да пропуснете.

Нареждаме втори ред парчета сирене и в средата се чуква по 1 яйце. Поръсва се нарязан магданоз, парченца масло и риган.

Затваря се с капаче и поставям върху тавата от печката. Слагат се във студен фурна, включвам на 200°C печем за 20 минути, намалява се на 180°C.

Изваждат се боженските гювечета и сваляме капака, връща се във фурната, докато стегне яйцето и готово.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар