Начин на приготвяне
Сварявам пилешко месо и ситно нарязан зрял лук.
Когато е добре сварено, изваждам месото да изстине и го нарязвам на ситно.
В тиган запържвам 4 - 5 с.л брашно с олио. Като се изпържи хубаво, слагам 1 с.л червен пипер и запържвам така още 1 мин.
След това сипвам от пилешкия бульон с лука и бъркам, за да не стане на бучки. Около 1 литър бульон сипах.
Сложих и нарязаното пилешко месо, малко чубрица и оставих да къкри на слаб огън.
Прибавих и 3 скилидки ситно нарязан чесън и готвих пилешката каша, докато се появи мазнина на повърхоста.
Накрая нарязах пресен магданоз!
Източник на тази вкусна пилешка каша от Плевенския край: Hristo Y Moni от Българските ястия и рецепти