Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Пилешка каша от Плевенския край

Пилешка каша от Плевенския край

Пилешка каша от Плевенския край
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"А има и такива пилешки каши, които искаш да опиташ на всяка цена - като тази тук"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 - 700 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л. или олио
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - ва мсуд
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам пилешко месо и ситно нарязан зрял лук.

Когато е добре сварено, изваждам месото да изстине и го нарязвам на ситно.

В тиган запържвам 4 - 5 с.л брашно с олио. Като се изпържи хубаво, слагам 1 с.л червен пипер и запържвам така още 1 мин.

След това сипвам от пилешкия бульон с лука и бъркам, за да не стане на бучки. Около 1 литър бульон сипах.

Сложих и нарязаното пилешко месо, малко чубрица и оставих да къкри на слаб огън.

Прибавих и 3 скилидки ситно нарязан чесън и готвих пилешката каша, докато се появи мазнина на повърхоста.

Накрая нарязах пресен магданоз!

Източник на тази вкусна пилешка каша от Плевенския край: Hristo Y Moni‎ от Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: