Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй без патладжани със заливка

Рататуй без патладжани със заливка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Рататуй без патладжани със заливка
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
06/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Няма патладжани - няма причина за притеснения - може и без тях, но задължително трябва да сложите вкусна заливка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр
  • картофи - 3 - 4 бр. лук - 2 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр. червени и зелени
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • олио
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват и нарязват на тънки кръгчета.

Кръгчетата зеленчуци се подреждат едно до друго изправени до запълване на тавата.

Редените зеленчуци се поръсват със ситно нарязан копър, сол и черен пипер.

Заливат се с малко олио, в които са сложени пасираните скилидки чесън, както и с малко вода - 50-70 мл.

Рататуят се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Изважда се, залива се със заливката и се връща обратно във фурната да се запече.

Източник на рецептата за рататуй без патладжани със заливка: Snejana Prelkova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: