Питка-пица с моцарела и жарено месо

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
07/08/2019
"Питка или пица, няма никакво значение как ще я наречете, защото само вкусът е важен "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо334
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесвате гладко еластично тесто, което оставяте да втаса. След което го разделяте на 2 части и така в моя случай направих 2 тави.

Може и на 3 части - зависи колко големи искате да са питките. Разточвате голяма обла дебела кора, вътрешната част на кората (центъра) разрязвате на 8 части.

От тях до края на кората мажете с кетчуп и поръсвате с другите продукти - от снимките ще разберете по-точно и ще придобиете представа. От нарязаните 8 листа всяко го завивате над плънката, като подвивате отдолу.

Оставяте питките-пици да втасат, мажете с жълтък, поръсвате със сусам и печете в загрята фурна на 170 градуса.

Преди пълното изпичане изваждате и слагате още от настъргания кашкавал и връщате тавата на изключена фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар