Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка-пица с моцарела и жарено месо

Питка-пица с моцарела и жарено месо

Питка-пица с моцарела и жарено месо
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
16
"Питка или пица, няма никакво значение как ще я наречете, защото само вкусът е важен"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 3 бр. /1 жълтък за намазване/
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • олио - 100 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • брашно - 1 кг - 1200 г
  • плънка
  • кетчуп - 8 с.л
  • жарено месо - 250 г (врат или бут)
  • маслини - 15 бр.
  • моцарела - 1 опаковка (125 г.)
  • кашкавал - 200 г
  • риган - 1 к.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесвате гладко еластично тесто, което оставяте да втаса. След което го разделяте на 2 части и така в моя случай направих 2 тави.

Може и на 3 части - зависи колко големи искате да са питките. Разточвате голяма обла дебела кора, вътрешната част на кората (центъра) разрязвате на 8 части.

От тях до края на кората мажете с кетчуп и поръсвате с другите продукти - от снимките ще разберете по-точно и ще придобиете представа. От нарязаните 8 листа всяко го завивате над плънката, като подвивате отдолу.

Оставяте питките-пици да втасат, мажете с жълтък, поръсвате със сусам и печете в загрята фурна на 170 градуса.

Преди пълното изпичане изваждате и слагате още от настъргания кашкавал и връщате тавата на изключена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: