Начин на приготвяне
Измийте добре почистения шаран. Осолете го от всички страни. Обелете лука и го нарежете на ситно.
Загрейте олиото и задушете лука. Прибавете почистените и нарязани моркови на колелца.
След като зеленчуците омекнат, добавете обелените и нарязани на парченца домати и гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.
Овкусете със сол, черен пипер и добавете захарта и червения пипер. Разбъркайте и добавете 1/2 ч.ч. топла вода. Добавете доматеното пюре. Разбъркайте до еднородност.
С готовата смес напълнете коремчето на шарана и остатъка изсипете в тавата за печене. Поръсете със ситно нарязан чесън.
Запечете шарана в загрята фурна.
След като повърхността му добие хрупкава коричка, внимателно го обърнете и запечете и от другата страна до златист загар. Поръсете със свеж магданоз.
Уникално вкусен пълнен шаран с домати и лук! Поднесете с подходяща напитка.