Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пълнен шаран с домати и лук

Пълнен шаран с домати и лук

Пълнен шаран с домати и лук
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пълненият шаран си е истинска класика, за която няма как да нямате поне една изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • шаран - 1300 г
  • домати - 3 - 4 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - свеж
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре почистения шаран. Осолете го от всички страни. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото и задушете лука. Прибавете почистените и нарязани моркови на колелца.

След като зеленчуците омекнат, добавете обелените и нарязани на парченца домати и гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Овкусете със сол, черен пипер и добавете захарта и червения пипер. Разбъркайте и добавете 1/2 ч.ч. топла вода. Добавете доматеното пюре. Разбъркайте до еднородност.

С готовата смес напълнете коремчето на шарана и остатъка изсипете в тавата за печене. Поръсете със ситно нарязан чесън.

Запечете шарана в загрята фурна.

След като повърхността му добие хрупкава коричка, внимателно го обърнете и запечете и от другата страна до златист загар. Поръсете със свеж магданоз.

Уникално вкусен пълнен шаран с домати и лук! Поднесете с подходяща напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: