Божествени еклери с домашен крем

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
12/08/2019
"Светът е по-хубав, откакто открихме изпитана рецепта за божествени еклери с домашен крем "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 225
  • Преглеждания за месеца605
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на еклерите:

Загряваме водата, щипка сол и олиото до завиране. Като заври сипваме на един път всичкото брашно и бъркаме докато започне да се отделя от стените и стане на топка.

Махаме от котлона и оставяме за 3-4 минути. След това прибавяме яйцата едно по едно до пълното им усвояване.

Пълним шприц със сместа и шприцоваме форми по вкус. Печем на загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Приготвяне на крема:

В купа разбъркваме яйцата, брашното и 200 мл от млякото. На котлона слагаме да загряват останалите 800 мл мляко, захарта и ванилията.

Преди да заври, изсипваме яйчената смес, бъркаме до сгъстяване и варим около 5-6 минути, за да не мирише на сурово брашно.

Махаме от огъня и прибавяме маслото. Става хубав, нежен крем.

Изчакваме 15 минути да се охлади и пълним еклерите.

Топят се в устата!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар