Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Нисковъглехидратна мусака

Нисковъглехидратна мусака

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865893481
Нисковъглехидратна мусака
Снимка: Румяна Стоянова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Преди ни плашеха с торбалан, а сега с въгрехидратите - затова за всички вас - вкусна нисковъглехидратна мусака"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 средно големи
  • кайма - 450 г /свинско/
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кимион - на вкус
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • За заливката
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите и ги задушаваме на тиган в малко зехтин. Избираме най-дълбокия ни тиган, поради многото съставки.

Добавяме каймата, разбъркваме често, докато не стане на трохи и смени цвета си.

Тиквичките предварително сме измили и нарязали на кубчета. Добавяме ги и тях към каймата и зеленчуците, разбъркваме.

Овкусяваме с подправките, разбъркваме.

Доматеното пюре добавяме накрая, преди да махнем тигана от котлона. Задушавали сме всичко около 15-20 минутки.

Изсипваме продуктите в подходяща тава, поръсваме малко сол отгоре и печем в преварително загрята фурна на 180 градуса в режим вентилатор за около 20 мин., като през това време разбъркваме два пъти.

Правим си заливката: разбиваме яйцата и добавяме кисело мляко, разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.

Добавяме заливката след 20 минути печене и печем още 10-тина с нея.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: