Печени чушки рибки в буркан

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
16/08/2019
"Никога не може да имаш прекалено много бурканчета с пикантни печени чушки рибки "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 549
  • Преглеждания за месеца3425
  • Преглеждания за седмицата351
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг рибки
  • ябълков оцет - 800 мл
  • сол - 6 с.л.
  • растителна мазнина - 11/2 ч.ч.
  • моркови - 200 г
  • магданоз - 5 връзки
  • копър - 2 връзки
  • чесън - 5 глави
  • клонки от вишня
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В емайлирана тенджера приготвяме маринатата, като смесваме оцета със солта и бъркаме до разтопяване.

Чушлетата рибки измиваме и отстраняваме дръжките им. С острието на ножа ги цепваме леко от едната страна.

Поставяме ги в тава, като ги разпределяме равномерно по дъното ѝ. Фурната е включена на 220 градуса и поставяме тавата, за да запечем лютите чушлета.

След като ципата на чушките се пропука, ги изваждаме и поставяме в топлата марината.

Морковите почистваме и настъргваме на ренде. Поставяме ги в купа, като към тях прибавяме нарязаните на ситно магданоз и копър.

Почистените скилидки чесън режем на ситно и го смесваме с останалите съставки.

В два големи буркана редим последователно подправки и чушки.

Най-отгоре поставяме венец от завити вишневи клонки, съобразен с диаметъра на отвора на буркана.

Заливаме ги с маринатата и затваряме плътно печените чушки рибки в буркан.

Държим на хладно. Ако искате да консумирате до пролетта тези мариновани люти чушки, то ги затворете плътно и стерилизирайте 5 минути от завирането на водата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Много вкусни! Имам подобна рецепта,но сега ще опитам и тази. Уверена съм в резултата. ;-)
0
0