Питка душичка с маково семе

Натали ТиховаНатали ТиховаЧирак1422311
16/08/2019
"Когато е приготвена с много любов, няма как да не стане наистина като душичка "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо679
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 240 мл топла
  • прясно мляко - 240 мл топло
  • олио - 240 мл /24 с.л./
  • суха мая - 14 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 860 г
  • масло - 20 г разтопено
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • За поръсване
  • семена - мак, сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа наливаме водата, млякото, олиото. След това добавяме маята, солта и захарта. Добавяме пресятото брашно.

Оставяме да втаса 10 мин.

Омесваме меко тесто, разделяме на две еднакви топки.

Разточваме на кръг, намазваме с разтопеното масло и отгоре добавяме другия кръг. Нарязваме на 16 равни триъгълника.

Навиваме на кифлички.

Намазваме с жълтъка, разбъркан заедно с лъжицата олио.

Поръсваме със семена.

Оставяме да втаса 20-30 мин.

Печем питката на 150°C 20 мин и 20 мин на 180-200 °C.

Питката душичка става уникална.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар