Домашна пастърма от свински бут

16/08/2019
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг
  • морска сол - 1 кг
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Реже се на флейки и се слага в тава. Трябва да са прави и изпънати.

Реди се ред сол, ред месо, като се завършва със сол. Слага се в хладилник малко под наклон за да може водата от месото да се отцежда.

Престоява в солта 48 ч. След което свинското се изважда и се измива на течаща вода много добре от солта.

Слага се в същата тава и се налива прясна вода. Така седи 24 часа, водата се сменя периодично, да се обезсоли месото.

Валя се в подправки по избор. Окачва се на канап и се суши на сухо и проветриво място около 3-5дни.

Проверява се - домашната пастърма от свински бут трябва да е розова и не твърде изсъхнала.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар