Ароматен сироп от сини сливи и джанки

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
20/08/2019
"Може и да не ви се вярва, но ще направите разкошен сироп от сини сливи и джанки, по-хубав дори от ферментиралия му вариант "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо721
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме плодовете от дръжките. Режем ги на две части и ги посипваме със захарта. Доливаме 1 в.ч. вода.

Поставяме ги в стъклен или емайлиран съд в хладилник за 24 часа.

На следващия ден добавяме резенчета от ябълките и варим плодовата маса на умерена температура до разваряването на плодовете.

Отстраняваме съда от котлона и го оставяме да се охлади.

На следващия ден прибавяме ароматите и варим отново, докато течността се посгъсти.

Прибавяме лимонената киселина и варим още 5-6 минути.

Наливаме сиропа горещ в чисти и сухи бутилки или бурканчета.

Затваряме с капачки и обръщаме, за да се запечатат.

Покриваме сиропа от сини сливи и джанки с кърпа, за да изстиват по-бавно.

Съхраняваме на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
ароматен и много вкусен сироп:)
0
0