Свинско варено в тенджера под налягане

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
26/08/2019
"Супер вкусно свинко, приготвено за нула време с помощта на верния помощник тенджерата под налягане "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински джолан - около 500 г
  • свинска плешка - 500 г
  • костен бульон - 1.200 л
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • лук - 1 бр., кромид, голяма глава
  • целина - ½ връзка
  • черен пипер - 20 зърна
  • корени за супа - 1 връзка (пащърнак, корени магданоз и целина)
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • сол - на вкус
  • За соса
  • ябълков оцет - 1/2 к.ч.
  • хрян - корен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан и свинската плешка се измива хубаво и се почистват от ципи и сухожилия.

Плешката нарязваме на едри кубчета, които овкусяваме със сол и черен пипер.

Овалваме ги в брашно и ги запечатваме за кратко на тиган.

Поставяме свинското месо в тенджера под налягане заедно с джолана.

В марличка поставяме корените за супа, дръжките от кервиза и зърната черен пипер.

Доливаме костен бульон, прибавяме лука разполовен и предварително запечен и марленото вързопче с аромати.

Затваряме капака на тенджерата и поставяме на силен котлон. След свистенето от парата, намаляваме силата на огъня и варим 10-15 минути.

Отстраняваме съда от котлона и изчакваме налягането в тенджерата да спадне.

Изваждаме месото и прецеждаме бульона.

Обезкостяваме охладения джолан и връщаме месото обратно в съда. Прибавяме маслото, картофите, нарязани на едри кубчета, а морковите - на шайби. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Затваряме тенджерата отново и варим местната супа още 15 минути, след като налягането се повиши.

За пикантния сос от хрян настъргваме корена на ситно ренде и овкусяваме със сол и ябълков оцет.

Поднасяме свинското варено горещо, поръсено с прясно смлян черен пипер и нарязан кервиз.

Гарнираме свинското варено в тенджера под налягане гарнирано със соса от хрян.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар