Пилешки рататуй

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
142
261
18/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 443
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо и го нарежете на части. Счукайте чесъна и то объркайте с останалите подправки. С тази смес натрийте хубаво пилешкото месо.

Загрейте мазнината и запържете за кратко овкусеното месо. Когато придобие златист загар добавете последователно нарязаните на кубчета чушки, тиквички, домати и портокал.

Овкусете с 300 мл портокалов сок и задушавайте на умерен огън за 10-15 минути, след което махнете капака на съда и изчакайте част от течността да се изпари.

Нарязваме само зелената част на праза. От нея оформяме гнезда, върху които сипваме от пилешкия рататуй.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см
14.59 лв.
11.23 лв.
Виж ››

Много удобно и качествено продълговато ренде, с което ще обработите зеленчуците за готвене за нула време. Има дръжка, която не се плъзга, предпазител и допълнителна приставка за захващане.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ивелина
Ивелина
03.12.2014 15:19
Това ястие е уникално :)
1
0