Паниран пангасиус с царевично брашно

25/08/2019
"Като ще панирате бяла риба, направете го като хората - ето рецепта, ето бира, ето ни и нас - гладни-изгладнели "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пангасиус - 3 почистени филета без кожа, 350 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - или олио за пържене
  • Панировка
  • яйца - 1 бр. XL
  • бира - 150 мл.
  • царевично брашно - 5 - 6 с.л. фино (нишесте)
  • царевично брашно - 5 - 6 с.л. едро, за качамак или полента
  • пшенично брашно - за сгъстяване
  • бакпулвер - 8 - 10 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от пангасиус измийте и подсушете. Ако са били замразени трябва да оставите в хладилник 2-3 часа леко посолени, за да се отцедят от големия процент вода, който съдържат. Ако филетата са големи, може да ги нарежете на парчета с големина, каквато предпочитате.

Пригответе кашичка - панировка, като разбиете яйцето със солта. Налейте бирата, сложете царевичните брашна и разбийте добре. Оставете така сместта на стайна температура за 15 минути, за да омекнат фините зрънца от полентата.

Кашичката ще се сгъсти от това, но може би ще е все още рядка за целта, която ни е нужна. За да постигнете идеалната консистенция за панировка с гъстота на боза добавете бяло пшенично брашно, заедно с бакпулвера.

Загрейте тиган със мазнината на умерен огън, потапяйте рибните филета в панировката, така че хубаво да ги покрива и пържете до златисто от двете страни.

Пангасиус е бяла, много нежна и крехка риба, нуждаеща се от съвсем кратка термична обработка и все пак ако вашите филета са по- дебели, може да проверите дали са готови и да регулирате температурата на пържене според това.

Поднесете рибата топла като предястие с много лимон или като основно със подходяща гарнитура- салата, картофки, печени зеленчуци или сос.

Добър апетит!

* Малък съвет: Вместо да пържите рибата в обилно количество олио, опитайте да я направите с малко зехтин в тиган с незалепващо покритие. От време на време добавяйте по още малко зехтин, тъй като ще го поема.

Отново процесът е пържене, но не поема чак толкова мазнина и е по-здравословно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар