Начин на приготвяне
Филетата от пангасиус измийте и подсушете. Ако са били замразени трябва да оставите в хладилник 2-3 часа леко посолени, за да се отцедят от големия процент вода, който съдържат. Ако филетата са големи, може да ги нарежете на парчета с големина, каквато предпочитате.
Пригответе кашичка - панировка, като разбиете яйцето със солта. Налейте бирата, сложете царевичните брашна и разбийте добре. Оставете така сместта на стайна температура за 15 минути, за да омекнат фините зрънца от полентата.
Кашичката ще се сгъсти от това, но може би ще е все още рядка за целта, която ни е нужна. За да постигнете идеалната консистенция за панировка с гъстота на боза добавете бяло пшенично брашно, заедно с бакпулвера.
Загрейте тиган със мазнината на умерен огън, потапяйте рибните филета в панировката, така че хубаво да ги покрива и пържете до златисто от двете страни.
Пангасиус е бяла, много нежна и крехка риба, нуждаеща се от съвсем кратка термична обработка и все пак ако вашите филета са по- дебели, може да проверите дали са готови и да регулирате температурата на пържене според това.
Поднесете рибата топла като предястие с много лимон или като основно със подходяща гарнитура- салата, картофки, печени зеленчуци или сос.
Добър апетит!
* Малък съвет: Вместо да пържите рибата в обилно количество олио, опитайте да я направите с малко зехтин в тиган с незалепващо покритие. От време на време добавяйте по още малко зехтин, тъй като ще го поема.
Отново процесът е пържене, но не поема чак толкова мазнина и е по-здравословно.