Начин на приготвяне
Първо, приготвяме кюфтенцата - прибавям в каймата нарязаните ситно скилидки чесън, трите супени лъжици пармезан, яйцето, връзката магданоз, нарязана също на ситно, черен пипер и сол.
Замесвам и оставям поне половин час да поеме ароматите и овкуси добре. Когато е готова, овкусена, замесвам малките кюфтенца, оставям на страна /мо̀же предварително да ги направите и оставите в хладилник да престоят ден/.
Следваща стъпка - доматения сок или доматена консерва, разредена с чаша вода, изсипвам в тенджерка да заври.
Изсипвам овкусените кюфтенца, намалявам котлона на средна степен, прибавям три супени лъжици зехтин, когато намаля котлона.
Сместа ври, докато се сгъсти, това отнема 20 минутки.
Когато са готови, пораствам при сервиране с босилек и пармезан.
Идва ред на пастата конкильони: слагам тенджера с вода според количеството конкильони /морски черупки/, добре покрита да е. Посолявам водата и сипвам зехтин - 1 c.л. Ври обикновено 14 минути до готовност.
Изключително вкусна и любима у дома рецепта за малки кюфтенца в доматен сос с паста конкильони!
Приятно и вкусно хапване ви желая!