Пълнени чушки долма с кайма и ориз

27/08/2019
"Ех, тези пълнени чушки - толкова е трудно ни беше да си изберем любима рецепта, докато се спрем точно на тази "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • чушки - 6 - 7
  • кайма - 450 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - краве масло
  • домати - 1 настърган (или 1/2 ч. ч. домати от консерва)
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • джоджен - 1 ч.л. ( също и пресен)
  • черен пипер
  • пресен лук - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате чушките и им махате дръжките. В тавата, в която ще готвите, слагате нарязания на ситно лук, също и пресния лук, пресния джоджен, магданоз, каймата и нарязания ситно домат.

С малко вода започвате да размачквате каймата с вилица, така че да стане на късчета и да се обърка хубаво с лука. За да ви е по-лесно, може да добавяте по малко вода.

След това добавяте изчистения и измит ориз и отново разбърквате хубаво, слагате всички подправки и с тази смес започвате да пълните чушките, като ги нареждате около сместа в тавата.

Ако ви остане смес, просто я сготвяте заедно с чушките, ако ли не, не :)

По желание слагате олио в тавата, аз лично не слагам.

Заливате пълнените чушки с 1 или 2 чаши вода според това как обичате да варите ориза - аз слагам 1, защото така или иначе каймата пуска малко вода, а и докато сте размесвали каймата, сте добавили вода.

Завършек е чаена лъжичка краве масло във всяка пиперка!

Печете пълнените чушки долма с кайма и ориз на 180 -200 градуса. Поднасят се с кисело мляко.

Опитайте и няма да съжалявате, става много вкусно и е по-здравословно :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар