Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Мезета»Паниран зелен фасул (дълъг)

Паниран зелен фасул (дълъг)

МигленаМиглена
Новак
13
Паниран зелен фасул (дълъг)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И сега разбирате, че пържените картофки нямат никакъв шанс пред този хрупкав паниран зелен фасул"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г(дълъг)
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се измива, изчиства и се реже на половина.

След което се попарва във вряща и подсолена вода, докато омекне. Отцежда се.

Смесвате брашното, галетата, солта и черния пипер.

Когато са готови бобчетата, потапяте първо в яйце и после го овалвате в сухата смес, след което пържите до златисто.

Когато панираният зелен фасул е готов, изстисквате чесън, нарязвате копър и поръсвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: