Моята домашна лютеница на фурна

ГеновеваГеновеваЧирак8312185
30/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 576
  • Преглеждания за месеца10614
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, бели се и режи на едри кубчета. Посолява се и се оставя така за около 30 минути.

Доматите се измиват и заливат с гореща вода. Оставят се така за 3-4 минути. След това се заливат със студена вода и се белят. Режат се на половина и се слагат в дълбока тава.

Морковите се белят, измиват и се режат на колелца. Слагаме ги при доматите.

Чушките се измиват, почистват от семките и се режат на едро и те. Добавяме и тях в тавата.

Лука го почистваме и режем и него на едро.

Измиваме патладжана с вода, стискаме го с ръце, да се отцеди от водата, и го добавяме и него в тавата.

След като сме приготвили и нарязали всички зеленчуци, добавяме солта, захарта и олиото. Разбъркваме, покриваме тавата с фолио, без да го притискаме плътно, и пъхаме във фурната на 250 градуса.

След 1 час махаме фолиото и връщаме тавата във фурната за още 2 часа, като разбъркваме от време на време.

10 минути преди да изключим, добавяме чесъна, нарязан на колелца. Накрая добавете черен пипер и по желание кимион, но не прекалявайте с кимиона, защото има много силна миризма.

Оставете лютеницата да изстине и след това пасирайте. Напълнете домашната лютеница на фурна в измити и подсушени бурканчета и затворете.

Сложете да сварите бурканчетата, които сте напълнили с лютеницата на фурна, за 15-20 минути.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар