Пица със сметана, бекон и сирена

02/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца1848
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Маята се разтваря в леко затоплената вода и се оставя за 2-3 минутки, не е нужно да чакате да шупва.

2. Брашната се пресяват в купа, смесват се със солта и към тях се налива водата с мая и зехтин.

Всичко се разбърква и се прехвърля на набрашнен плот и се измесва гладко и еластично тесто. Брашно, се добавя по малко в процеса на месене, само колкото е необходимо, за да не ви лепне.

3. Тестото за пица се оформя на топка и се връща в купата, която предварително се намазнява. Покрива се с чиста кърпа и се оставя за 40 минути да втаса и удвои обема си.

4. Фурната се пуска да загрее до 200 градуса. От втасалото тесто се разточва тънък блат за пица. Може да е с формата на тавата, в която ще печете - кръгла или правоъгълна, както и може да оформите две-три по индивидуални малки пици.

5. Намажете с доматен сос, поръсете с риган, сирената моцарела и ементал - настъргани, и сметаната.

Отгоре разпределете бекона на кубчета или тънки ленти и натрошете синьото сирене. Можете да слагате количества, каквито ви допадат в зависимост от това дали обичате по фина или по-богата плънка.

6. Изпечете пицата за около 15 минути или докато почервенее по ръбчетата.

Поднесете пица със сметана, бекон и сирена топла и нарязана на правоъгълни или триъгълни парченца.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар