Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Овчарски пай»Моят сполучлив овчарски пай

Моят сполучлив овчарски пай

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Моят сполучлив овчарски пай
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Признаваме, че се изненадахме много приятно, след като опитахме този овчарски пай, препоръчваме го и на вас с усмивка"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 2бр.
  • чушки - 1 бр. печена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • прясно мляко - 1к.ч.
  • масло - бучка
  • магданоз
  • черен пипер
  • моцарела - 1 бр.
  • пармезан - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, нарежете на кубчета и сварете картофите в подсолена вода. Пюрирайте ги, прибавете бучка краве масло и прясното мляко. Объркайте с лъжица до гладка смес. Не използвайте миксер, пюрето ще стане лепкаво!

Нарежете останалите зеленчуци на малки парчета. Сложете ги в тиган с малко зехтин, захлупете съда и задушете до омекване.

Овкусете задушените зеленчуци с щипка магданоз и черен пипер. Намаслете леко дъното на подходяща тавичка. Изсипете половината от картофеното пюре.

Разстелете върху него зеленчуковата плънка, наредете парчета моцарела. Покрийте с останалото пюре.

Подравнете. Поръсете с щедра щипка настърган пармезан. Изпечете пая на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.

Забележка: може да направите овчарския пай и с кайма, като запържите каймата докато смени цвета си и след това сложите зеленчуците да се задушат!

Поднесете овчарския пай топъл!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: