Пиле на тиган с доматен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15927163
07/09/2019
"Най-хубавите аламинути с пилешко се готвят в дълбок тиган, за да има за всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца632
  • Преглеждания за седмицата252
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Сложете го в найлонов плик, изсипете 2-3 с.л. брашно и разтръскайте плика добре, докато хапките се набрашнят. Извадете ги в гевгир и изтръскайте излишното брашно.

В дълбок тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете месото и изпържете до златисто като бъркате за да не залепне. Полейте с няколко с.л. бяло вино. Изчакайте минутка да се изпари алкохолът от ястието.

Разредете доматеното пюре с чашка вода или зеленчуков бульон. Излейте го в тигана, овкусете с черен пипер, щипка захар и риган. Добавете нарязаните на половинки чери доматки.

Захлупете съда и гответе ястието на умерен огън около 15-20 мин. Малко преди да свалите от огъня добавете кубчета скаморца или кашкавал. Не слагайте моцарела, за да не се разводни сосът.

Поднесете ястието топло със салата по желание!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар