Свинско мариновано, пържено в тиган с лук и чушки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
09/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 444
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава голяма
  • чушки - 8 бр. зелени и червени
  • вино - 0.5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • марината за месото
  • уни сос - 50 мл
  • лимонов сок - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • естрагон - 2 щипки
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете нарязаното свинско с кухненска хартия.

В купа смесете всички съставки за маринатата за свинско, разбъркайте и добавете месото в нея, разбъркайте отново.

Покрийте купата с капак и я поставете в хладилник за не по-малко от 2 часа.

След което поставете месото в нагрят тиган и запържете, докато месото стегне.

Налейте водата и готвите ястието на умерен огън при затворен капак, като периодично разбърквате, докато остане на мазнина.

Прибавете нарязаните на полумесеци лук и чушки нарязани на ивици, налейте виното и гответе свинското на тиган до изпаряване на течността.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар