Свинско мариновано, пържено в тиган с лук и чушки

Мария СимоваМария СимоваГуру110557104713
09/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава голяма
  • чушки - 8 бр. зелени и червени
  • вино - 0.5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • марината за месото
  • уни сос - 50 мл
  • лимонов сок - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • естрагон - 2 щипки
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете нарязаното свинско с кухненска хартия.

В купа смесете всички съставки за маринатата за свинско, разбъркайте и добавете месото в нея, разбъркайте отново.

Покрийте купата с капак и я поставете в хладилник за не по-малко от 2 часа.

След което поставете месото в нагрят тиган и запържете, докато месото стегне.

Налейте водата и готвите ястието на умерен огън при затворен капак, като периодично разбърквате, докато остане на мазнина.

Прибавете нарязаните на полумесеци лук и чушки нарязани на ивици, налейте виното и гответе свинското на тиган до изпаряване на течността.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар