Телешки шол супа

09/09/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам телешкото месо от шол добре, слагам в тенджера под налягане, добавям сол, черен пипер, няколко стръкчета целина да овкуся месото при варенето, 3 литра вода.

Месото се вари около 40 минути до готовност.

Когато месото се свари, го изваждам от тенджерата, прецеждам бульона и накъсвам месото.

Връщат го отново и към него добавям прецедения бульон, нарязаните на малки кубчета тиквички, моркови, лук и домати.

Ако бульонът е намалял, наливам гореща вода до консистенция, която желая за телешката шол супа.

Оставям да къкри без капак за 20 минути на умерен огън. Така приготвена, телешката супа е подходяща за диетично хранене.

Подправям готовата телешка шол супа с магданоз и целина.

Поднасям чорбата гореща по желание със заквасена сметана.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар